Met een airconditioner je huis verwarmen

7 redenen waarom een airconditioner gebruiken om je huis te verwarmen lang niet zo gek is als het misschien klinkt…
beter slapen met airconditioning

Een airconditioning kan koelen én verwarmen

Het is winter en het is koud. Je loopt in de stad, bijv. Tilburg, Breda of Eindhoven, en het is guur weer. Je komt net terug van je werk en je bent verkleumd tot op het bot. 

Zodra je thuis komt is het eerste wat je wilt doen, de verwarming aanzetten. Dus je gaat op zoek naar de afstandsbediening van je airconditioning.

Wacht… airconditioning? Jazeker! Je leest het goed.

Airconditioners worden wereldwijd gebruikt om te koelen. Maar wist je dat je met airconditioning ook je huis kunt verwarmen? Met airco verwarmen is juist heel slim. In deze blog leggen we uit waarom…

7 redenen waarom een airco gebruiken om je huis te verwarmen een goed idee is

1. Minder energieverbruik met airco

Dankzij nieuwe technologische ontwikkelingen worden airconditioners steeds energiezuiniger. Voor alle duidelijkheid: energiezuinig = minder geld uit je zak.

Airconditioners gebruiken een proces dat bekend staat als warmteoverdracht. Door warmte van de ene plek naar de andere te verplaatsen, in plaats van warmte direct op te wekken (zoals een centrale verwarming), bespaar je geld. De ruimte wordt aangenaam verwarmd, zonder dat het zeer doet in je portemonnee.

Door de airconditioning in te zetten naast je gewone verwarming kun je zo’n 30% aan kosten besparen. Afhankelijk van je energieprijs kan dit jou tot wel 60 euro per maand opleveren!

Als we het dan hebben over gebruikskosten voor 3 maanden winter, kan een airconditioning jou tot 180 euro aan energiekosten besparen. Reden genoeg dus om over te stappen op een airco-installatie voor verwarmingsdoeleinden.

2. Het hele jaar door behaaglijk met airconditioning

Waarom moeite doen met allerlei extra’s voor verwarming en koeling, zoals kacheltjes en ventilatoren, als je het allemaal in één kunt hebben met airconditioning?

Door een airconditioning te laten installeren krijg je feitelijk het beste uit twee werelden! In de winter bespaar je kosten op verwarming en is je huis toch behaaglijk warm. In de zomer kun je je huis aangenaam koel houden en heb je ook nog eens minder last van een te hoge luchtvochtigheid en voorkom je zwetende nachten.

3. Een airco is beter voor het milieu

Airconditioningverwarming produceert minder schadelijke gassen in vergelijking met de cv ketel of een gasverwarming. In tegenstelling tot “gewone” verwarmingsinstallaties verbranden airconditioners geen brandstoffen om warmte op te wekken. In plaats daarvan gebruiken ze elektriciteit, die kan worden opgewekt uit hernieuwbare bronnen, zoals zonnepanelen.

Door hernieuwbare energie te gebruiken, verklein je actief je ecologische voetafdruk. Gezien de opwarming van de aarde en de klimaatverandering is het belangrijk dat we allemaal ons steentje bijdragen aan het behoud van onze planeet.

4. Betere luchtkwaliteit, beter slapen

Een airconditioner draagt bij aan een betere luchtkwaliteit. De nieuwste airconditioners hebben functies die verontreinigende stoffen, allergenen en andere deeltjes in de lucht effectief uitfilteren – waardoor het risico op allergieën en astma ook nog eens aanzienlijk wordt verminderd.

Dit betekent dat de lucht in je huis gezonder is, ook in je slaapkamer! Door betere lucht in te ademen, slaap je ook beter. En een goede nachtrust draagt bij aan een betere algehele gezondheid!

5. Lagere luchtvochtigheid

Zoals aangegeven kunnen airconditioninginstallaties onder andere ook de luchtvochtigheid verlagen. Vooral in de zomer, wanneer het heel warm is, kan de lucht vochtig en “zwaar” zijn. Het gevolg is dat het zweet je van het lijf loopt. Met een airconditioning heb je daar geen last meer van. Dus ook geen plakkende lakens meer in de nacht!

Een lagere luchtvochtigheid zorgt voor een aangenamer klimaat in huis, maar kan ook de groei van schimmel voorkomen. Dat schimmels schadelijk zijn voor de gezondheid, weten we allemaal…

6. Een stille, rustige verwarmingsoplossing

Een CV ketel kan, wanneer hij aanslaat, veel herrie maken. Airconditioners daarentegen starten en stoppen zonder de hele buurt wakker te maken. Je hoeft alleen maar op een knop op de afstandsbediening te drukken – geen lawaai.

7. Een airconditioner is veilig

CV ketels kunnen riskant zijn, vooral met betrekking tot koolmonoxide. Koolmonoxide (CO) ruik en proef je niet, maar is wel zeer giftig voor mensen en (huis)dieren. Door blootstelling aan hoge concentraties raak je snel bewusteloos, met alle gevolgen van dien.

Bij airconditioners is koolmonoxide geen thema. Bovendien is de installatie en het onderhoud van airco’s relatief onderhoudsvriendelijk. Een airco hoeft maar één keer per jaar onderhouden te worden en gaat meerdere jaren mee.

Als je jonge kinderen of huisdieren hebt, adviseren we je dan ook om airconditioning voor verwarmingsdoeleinden te installeren, simpelweg omdat dit de meest gezinsvriendelijke en veilige optie is.

Waarom kiezen voor een airconditioning

Het mag duidelijk zijn: een airconditioning brengt eigenlijk alleen maar voordelen. Het is gewoon verstandig om te investeren in een airconditioner, ook met oog op je portmenonee.

Door de klimaatverandering is het installeren van een airco ook op lange termijn een voordeel, vooral met oog op de steeds langer aanhoudende periodes van drukkende warmte in zweterige zomermaanden.

Wil je meer weten over de mogelijkheden? Voor advies over airconditioning of als je op zoek bent naar een vakkundige airco-installateur, helpen we je bij Smart Climate Services graag verder!

Het gaat ons niet alleen om het vinden van een oplossing; het gaat ons om het vinden van de beste oplossingen voor jou. We brengen je probleem in kaart, denken actief met je mee, en komen met persoonlijke oplossingen die het beste werken voor jouw huis. We streven er bovendien naar om jou de meest budgetvriendelijke oplossing te bieden. Het leven is tenslotte al duur genoeg!

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp