Warmtepompen

Warmtepompen zorgen voor een perfect leefklimaat. Aangenaam warm bij kou en lekker koel als het warm is. Bovendien is het een duurzame manier om het klimaat in uw huis of op kantoor prettig te houden.

Er zijn verschillende soorten warmtepompen, van hybride tot volledig elektrische warmtepompen. Wist u dat u subsidie kunt krijgen voor de aanschaf van een warmtepomp? Vraag het onze adviseurs, we denken graag met u mee!

Warmtepomp buitendeel
hoe werkt een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp

In het kort uitgelegd werkt een warmtepomp als een omgekeerde koelkast. De warmte wordt uit de lucht of bodem gehaald en binnen benut als warmtebron voor verwarming en/of warm water.

De buitenlucht of de bodem hoeft daarvoor niet warmer te zijn dan de temperatuur in huis. Er wordt met een lagere temperatuur verwarmd, waarmee je een gelijkmatige warmte in huis krijgt.

Is een warmtepomp duurzaam

Warmtepompen werken op elektriciteit en koudemiddel, maar verbruiken veel minder energie dan de meeste andere verwarmingssystemen. De CO2 uitstoot is dan ook een stuk lager dan die van bijvoorbeeld een gasgestookte cv-ketel.

Het verwarmingswater wordt opgewarmd van 35 tot 55 graden, een cv-ketel staat meestal afgesteld op een temperatuur van 60 tot 80 graden. Een warmtepomp is voor de meeste huishoudens en kantoren dan ook een duurzame oplossing.

Warmtepomp milieubewust
Tilburg warmtepomp aanschaffen

Kan ik met een warmtepomp ook koelen

Ja, afhankelijk van het type warmtepomp is dit mogelijk. Het voordeel hiervan is dat de ruimtes hiermee gelijkmatig worden gekoeld, zonder tocht. Extra investeren in een airco is dan niet nodig.

Nog enkele tips voor de aanschaf van een warmtepomp:

Vraag vrijblijvend een offerte aan