VRF/VRV Systemen

VRF/VRV klimaatsystemen zijn geschikt voor kantoren, hotels en panden met verschillende klimaatbehoeften. Doordat het VRF/VRV-systeem per ruimte geregeld kan worden, daalt het totale energieverbruik.

Een VRF/VRV-systeem combineert hoog comfort met een laag energieverbruik.

Of het nu gaat om een hotel, kantoor, winkel of ziekenhuis, wij helpen u graag met een passend advies, zodat u weet welk klimaatsysteem voor u het meest geschikt is. 

Klimaatsysteem op dak

Hoe werken VRF/VRV klimaatsystemen

Een VRF/VRV klimaatsysteem bestaat uit één of meer buitenunits en meerdere binnenunits. Binnenunits kunnen apart van elkaar ingesteld worden.

Vaak wordt de buitenunit op een dak geplaatst, er moet voldoende ruimte zijn voor het apparaat om zijn lucht af te geven. Het is mogelijk om meerdere buitenunits aan elkaar te koppelen.

koelen en verwarmen met klimaatsystemen
LG Klimaatsysteem

Wat is het verschil tussen een VRF en VRV klimaatsysteem

Het verschil zit hem in de benaming, het principe van de beide klimaatsystemen is namelijk hetzelfde. De namen zijn gelinkt aan “variabele volume koudevloeistof”.

In de meeste gevallen gebruiken fabrikanten gebruiken Variable Refigerant Flow (VRF). De naam VRV wordt door fabrikant Daikin gebruikt en staat voor Variable Refigerant Volume (VRV).

Vraag vrijblijvend een offerte aan