Type zonnepanelen

U wilt kostenbesparing en duurzaamheid combineren? Dan zijn zonnepanelen een slimme en verstandige keuze. Blijft echter de vraag: kiest u voor glas-glas panelen of voor glas-folie panelen? 

Bij ons kunt u zowel glas-glas als glas-folie panelen bestellen. Lees onderstaand meer over de verschillen. Welk paneel u ook kiest, wij installeren uw zonnepanelen professioneel en vakkundig. 

Het verschil tussen glas-folie en glas-glas zonnepanelen

Het verschil tussen glas-folie panelen en glas-glas panelen zit in de eerste plaats in de opbouw van het paneel. 
 
Een glas-folie zonnepaneel bestaat uit een laag glas, een laag met zonnecellen en aan de achterkant een kunststof folie. 
Een glas-glas-paneel bestaat uit – u raadt het al – een laag glas, een laag met zonnecellen en aan de achterkant weer een laag met glas. 
 
Dit verschil in opbouw leidt tot verschil in prestatie, duurzaamheid, en in prijs.

Het verschil in prestatie, duurzaamheid en prijs

Glas-glas panelen presteren langer en beter op de lange termijn in vergelijking met glas-folie panelen. Glas-glas panelen zijn echter ook duurder dan glas-folie panelen.

Glas-folie panelen zijn tot wel twee keer goedkoper in aanschaf. Economisch gezien is de terugverdientijd van glas-folie panelen dus beduidend korter. 

Is voor u kwaliteit, betrouwbaarheid en duurzaamheid belangrijk en heeft u een ruimer budget? Dan is glas-glas voor u een logische keuze. 

Wilt u wel graag zonnepanelen, maar is uw budget beperkt en is terugverdientijd een belangrijke factor? Dan is glas-folie voor u een interessante optie.

Vraag vrijblijvend een offerte aan